Juridische administratie is moeilijk voor veel advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders en andere ondernemers. Vaak worden er fouten gemaakt of zijn nieuwe administratieve collega’s niet op de hoogte van nieuwste regels. Dit kan leiden tot kostbare vergissingen en tijdverlies. Onze juridisch administratieve ondersteuning biedt een oplossing door  juridische administratie correct en efficiënt te beheren.

Waarom is juridisch-administratieve ondersteuning belangrijk?

Juridisch-administratieve ondersteuning omvat alle administratieve taken waarmee juridische beroepen of bedrijven mee te maken krijgen. Dit varieert van het opstellen van contracten en juridische documenten tot het beheren van dossiers en archieven.

De voordelen van juridisch administratieve ondersteuning

1. Tijdsbesparing

Veel juridische ondernemers besteden te veel tijd aan administratieve taken die beter door een specialist kunnen worden uitgevoerd. Denk aan het volgende: elk gewerkt uur aan administratie kost geld als jouw uurtarief hoger ligt.  De tijd die je bespaart door administratieve taken uit te besteden, kun je investeren in andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf zoals taken die geld opbrengen, marketing, productontwikkeling en klantenrelaties.

2. Vermindering van fouten

Door complexe juridische administratieve taken uit te besteden aan experts, wordt het risico op fouten aanzienlijk verminderd. Specialisten hebben de kennis en ervaring om nauwkeurig en correct te werken, waardoor kostbare juridische problemen worden voorkomen. Fouten in juridische documenten of processen kunnen leiden tot vertragingen, juridische geschillen en zelfs boetes. Door een betrouwbare juridische ondersteuning in te schakelen, kun je deze risico’s minimaliseren.

3. Up-to-date kennis van wet- en regelgeving

Juridisch-administratieve ondersteuners blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Wetgeving verandert regelmatig en het kan moeilijk zijn om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen. Een juridisch-administratief specialist helpt jou om te voldoen aan de wettelijke vereisten, zodat je met een gerust hart kunt ondernemen.

4. Kostenbesparing

Hoewel het inschakelen van juridische ondersteuning kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn juist geld besparen. Door fouten te verminderen en doeltreffendheid te verhogen, kunnen onnodige kosten worden vermeden. Het inhuren van een interne juridisch-administratief medewerker kan duur lijken. We zijn er echter van overtuigd dat onze ondersteuning juist geld zal opbrengen. Door gebruik te maken van onze freelance administratieve ondersteuning, kun je de kosten flexibel beheren en alleen betalen voor de diensten die je daadwerkelijk nodig hebt.

5. Professionele uitstraling

Een goede juridische administratie draagt bij aan een professionele uitstraling van je bedrijf. Een georganiseerde en professionele benadering van juridische zaken laat zien dat je bedrijf serieus en betrouwbaar is, wat essentieel is voor het opbouwen van sterke zakelijke relaties.

Hoe werkt juridisch-administratieve ondersteuning?

Juridisch-administratieve ondersteuning kan op verschillende manieren worden geleverd, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Dit kan variëren van incidentele hulp bij specifieke projecten tot continue ondersteuning voor dagelijkse administratieve taken. Het proces begint meestal met een overleg waarin de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw bedrijf worden besproken. Op basis hiervan wordt een plan opgesteld om de nodige ondersteuning te bieden.

Stappen in het proces

  1. Overleg: Een eerste gesprek om de behoeften van jouw bedrijf te begrijpen en te bepalen welke diensten nodig zijn.
  2. Planning: Opstellen van een gedetailleerd plan met de taken en verantwoordelijkheden die de juridisch-administratieve ondersteuning zal omvatten.
  3. Uitvoering: Het uitvoeren van de geplande taken, variërend van het opstellen van documenten tot het beheren van dossiers en archieven.
  4. Evaluatie: Regelmatige evaluaties om ervoor te zorgen dat de juridische ondersteuning effectief is en om eventuele aanpassingen aan het plan door te voeren.

Verschillende diensten

Juridisch-administratieve ondersteuning kan een breed scala aan diensten omvatten, waaronder:

  • Documentbeheer: Het opstellen, controleren en archiveren van juridische documenten.
  • Contractbeheer: Het opstellen en beheren van contracten, inclusief het volgen van einddatums en verplichtingen.
  • Compliance: Zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving.
  • Advies en begeleiding: Het bieden van juridisch advies en begeleiding bij administratieve processen.
  • Opleiding en ondersteuning: Het trainen van interne medewerkers in juridische administratieve processen en het bieden van doorlopende ondersteuning.

De diensten worden afgestemd aan de noden van de onderneming. Er zijn veel advocaten die nood hebben aan het beheren van hun agenda, het voorbereiden van conclusies, opzoekingswerk in juridische databanken en ondersteuning bij specifieke administratieve processen zoals het beheren van schuldbemiddelingsdossiers.

Laat Adminbuddy helpen bij juridisch administratieve ondersteuning

Bij Adminbuddy begrijpen we hoe complex en tijdrovend juridische administratie kan zijn. Daarom bieden wij deskundige en betrouwbare ondersteuning die volledig is afgestemd op jouw behoeften. Neem contact op met Adminbuddy via telefoonnummer 03 535 12 35 of e-mail hello@adminbuddy.be en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen ontzorgen.

Veelgestelde vragen – juridisch administratieve ondersteuning

Wat is juridisch-administratieve ondersteuning precies?

Juridisch-administratieve ondersteuning omvat alle administratieve taken die verbonden zijn aan juridische beroepen en juridische verplichtingen. Dit kan variëren van het opstellen van aanmaningsbrieven, het voorbereiden van juridische dossiers tot het beheren van dossiers en het up-to-date houden van archieven.

Waarom zou ik juridisch-administratieve ondersteuning nodig hebben?

Veel ondernemers hebben niet de tijd of de expertise om hun juridische administratie zelf te beheren. Door juridisch-administratieve ondersteuning in te schakelen, kunnen ze zich concentreren op hun kernactiviteiten en erop vertrouwen dat hun administratie in goede handen is.

Hoeveel kost juridisch-administratieve ondersteuning?

De kosten van freelance administratie variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van de taken.

Kan ik gedeeltelijke ondersteuning krijgen?

Ja, bij Adminbuddy bieden we ondersteuning op maat. Je kunt al kiezen voor een gedeeltelijke ondersteuning van een paar uren per maand.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor Adminbuddy?

Wij werken op een discrete en betrouwbare wijze. Ons team van juridische professionals wordt voortdurend bijgeschoold om bij te zijn met de nieuwste wet- en regelgeving. Bovendien bieden we flexibele diensten die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften, zodat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.