Als je vaak onderweg bent voor je werk, herken je waarschijnlijk de stress van het bewaren van alle tankbonnetjes en het beheren van de brandstofkosten. Dit kan veel tijd en energie kosten en leidt vaak tot frustratie. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de tankkaart. Deze handige kaart biedt tal van voordelen voor zowel kleine zelfstandigen als bedrijven. Wij hebben de verschillende voordelen van een tankkaart voor je op een rij gezet!

1. Fiscaal voordeel met een tankkaart

Een van de grootste voordelen van een tankkaart is het fiscale voordeel. Zowel voor werknemers als werkgevers is het gebruik van een tankkaart fiscaal aantrekkelijk. De BTW op brandstofkosten kan gedeeltelijk worden teruggevorderd, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Dit is vooral voordelig voor bedrijven met een groot wagenpark.

2. Overzicht en beheer tankbeurten

Dankzij een tankkaart worden alle tankbeurten elektronisch geregistreerd. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht aan het einde van de maand. Je kan precies zien hoeveel er getankt is, waar en door wie. Dit maakt het beheer van brandstofkosten veel eenvoudiger, vooral als er meerdere kaarten binnen het bedrijf worden gebruikt.

3. Geen weigering aan het tankstation

Met een tankkaart hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele weigering van jouw bankkaart. De betaling gebeurt pas aan het einde van de maand, waardoor je altijd verzekerd bent van brandstof, ongeacht je huidige saldo. Dit is een groot voordeel voor medewerkers die vaak onderweg zijn.

4. Brandstof voordelig tanken met korting

Een tankkaart biedt vaak extra kortingen op de officiële brandstofprijs. Dit kan variëren van enkele centen per liter tot aanzienlijke volumekortingen voor grotere afnames. Dit maakt een tankkaart niet alleen praktisch, maar ook kostenefficiënt.

5. Vereenvoudigde administratie

De administratie wordt aanzienlijk vereenvoudigd met een tankkaart. Alle transacties worden elektronisch bijgehouden en zijn veelal gemakkelijk te raadplegen via een online portaal. Dit bespaart veel tijd en moeite omdat je niet langer alle bonnetjes apart hoeft te verwerken. Dit leidt tot een efficiëntere administratie en minder kans op fouten.

6. Veiligheid van transacties

Een tankkaart is een veilig betaalmiddel. Bij aanvraag van de kaart ontvang je een persoonlijke pincode die nodig is voor elke transactie. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen de kaart kunnen gebruiken, wat de veiligheid van je brandstofuitgaven garandeert.

7. Flexibiliteit in aankopen

Als beheerder van de tankkaart kan je zelf bepalen wat er met de kaart aangekocht mag worden. Dit kan variëren van enkel een bepaald type brandstof tot een breder scala aan gerelateerde producten. Hierdoor heb je de controle over de uitgaven en kan je misbruik voorkomen.

8. Gebruiksgemak in een groot netwerk

Met een tankkaart kan je tanken bij een groot netwerk van tankstations, zowel in België als in Europa. Dit betekent dat werknemers niet ver hoeven te rijden om een geschikt tankstation te vinden, wat tijd en geld bespaart.

9. Betalingsuitstel

Met een tankkaart betaal je alle tankbeurten pas aan het einde van de maand. Dit betekent dat je niet telkens een betaling hoeft te doen bij elke tankbeurt, wat het proces versnelt en vereenvoudigt. Je krijgt maandelijks een duidelijke factuur, wat helpt bij het budgetteren en plannen van uitgaven.

10. Geschikt als cadeaukaart

Afhankelijk van de aanbieder kan je ook een prepaid kaart kopen, wat dan dient als cadeaukaart voor klanten en zakelijke connecties.  Dit kan een leuk en praktisch geschenk zijn voor werknemers of relaties, wat bijdraagt aan de tevredenheid en loyaliteit.

Laat Adminbuddy je helpen!

Het beheren van jouw tankkaart en de daarbij horende administratie kan veel werk zijn. Daarom is het aangeraden om een administratieve hulpverlener zoals Adminbuddy in te schakelen. Adminbuddy helpt je bij het efficiënt beheren van je tankkaarten en andere administratieve taken.

Neem contact op met Adminbuddy via telefoonnummer +3235351235 of stuur een e-mail naar hello@adminbuddy.be voor meer informatie en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over tankkaarten

Heb je na het lezen van de voordelen van een tankkaart nog vragen? Dat is begrijpelijk. Hieronder vind je antwoorden op vijf veelgestelde vragen over het gebruik van een tankkaart. Zo krijg je een nog beter beeld van hoe een tankkaart jouw dagelijkse werk kan vergemakkelijken.

Wat zijn de voordelen van een tankkaart?

Een tankkaart biedt tal van voordelen. Je kan eenvoudig betalen met een tankkaart bij verschillende tankstations in de Benelux en daarbuiten. Daarnaast helpt een tankkaart de boekhouding te vereenvoudigen doordat alle transacties elektronisch worden bijgehouden. Dit maakt het beheer van brandstofkosten efficiënter, vooral voor bedrijven met meerdere bedrijfswagens.

Hoe werkt een tankkaart?

Een tankkaart werkt als een soort betaalkaart specifiek voor brandstof. Je gebruikt de tankkaart bij de pomp, voert je pincode in en de transactie wordt geregistreerd. Aan het einde van de maand ontvang je een overzicht van alle tankbeurten, wat het eenvoudig maakt om de kosten bij te houden. Dit overzicht kan je ook gebruiken voor de boekhouding.

Welke soorten tankkaarten zijn er en hoe kan ik de juiste tankkaart kiezen?

Er zijn verschillende soorten tankkaarten, zoals merkspecifieke kaarten en multimerken tankkaarten. Een multimerken tankkaart geeft je de flexibiliteit om bij verschillende tankstations te tanken, terwijl een merkspecifieke kaart vaak extra kortingen biedt bij één merk. Bij het kiezen van een tankkaart is het belangrijk om tankkaarten te vergelijken en te kijken naar welke het beste past bij je behoeften en rijgedrag.

Hoe kan ik een tankkaart gebruiken als zelfstandige?

Een tankkaart voor zelfstandigen werkt hetzelfde als voor bedrijven. Je kan een tankkaart aanvragen bij een aanbieder en deze gebruiken om je brandstofkosten bij te houden. Dit helpt je om je uitgaven te controleren en de boekhouding te vereenvoudigen. Bovendien kan je vaak de BTW eenvoudig terugvorderen dankzij de gedetailleerde transactierapporten.

Waarom een tankkaart aanvragen voor je bedrijfswagen?

Een tankkaart aanvragen voor je bedrijfswagen biedt gemak en bespaart tijd. Het maakt niet uit of je één of meerdere bedrijfswagens hebt, een tankkaart helpt je om alle brandstofkosten op één plaats te beheren. Dit maakt het makkelijker om de uitgaven bij te houden en de administratie te doen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een efficiënter bedrijfsbeheer.